Off

Arbeidet er i gang igjen

Denne siden er ferdig med papp sløyfer og lekter samt en del bølgeblikk. Pipene er restaurert.

Off

Statens kulturhistoriske eiendommer

Fylkesmannen har bevilget mer penger til huset, Fylkeskommunen har bevilget penger til turområdet og nå har storgården kommet inn i SKE-prosjektet (Statens kulturhistoriske eiendommer).

Off

Søknad

Søknaden om midler til Hjartøya friluftsområde inkludert Schønninghuset er nå sendt inn. Vi har og fått laget en ny forvaltningsplan.

Off

Fikk storslått gave

Da avtroppende leder Andor Normann i stiftelsen Hjartøyas Venner skulle takke for samarbeidet, ble Per Reffhaug og Salten Veteranbåtlag spesielt begunstiget.

Av Gunnar Grytøyr, Lokalavisa NordSalten

– Jeg ønsker å takke Per. Det har vært en lykke å få Salten Veteranbåtlag med i dette prosjektet. Han er skipper på mange måter, ikke bare på båten sin. Derfor er det med stor glede jeg gir denne spesielle lua til deg. Det er en original lue, fått fra Håkonsvern, og den kan brukes av alle som har grad fra orlogskaptein til kommandør, sa Andor Normann da han overrakte lua til en svært overrasket og glad Per Reffhaug.

I tillegg til Reffhaug takket Normann Fylkesmannen i Nordfland for at de har stått på for prosjektet, og Erling Vindenes som en faglig sterk rådgiver for stiftelsen. Han takket også Mainstream Norway og Omsorgsheimen for arbeidet de har gjort for Hjartøya.

Men først ble årsmøtet orientert om arbeidet på Hjartøya så langt, og utsiktene framover. Stiftelsen har fått malt deler av Schønninghuset utvendig, og fått det tett, men det trengs nytt tak.

– Det vil neppe skje noe med huset i år, men ting er på gli, ikke minst takket være Erling Vindenes og assisterende fylkesmann Tore Bjerkås. Så vi håper penger til nytt tak er på plass til neste år. Hjartøya er et regionalt prosjekt, og kan bli et midtpunkt for båtfolket, sa Normann.

Hjartøyas Venner skal vise seg mer tydelig i nærområdet framover, og prøve å verve flere medlemmer. Derfor har de planlagt å lage en folder om øya, og å spre den på diverse arrangementer i kommunen. Når det gjelder innredningen av Schønninghuset kom det fram tanker om å la lag og foreninger få restaurere hvert sitt rom som de kan utstyre og bruke selv, i tillegg til en del fellesarealer.

Det nye styret består av Henriette Hansen, Ninni Jensen, Per Reffhaug, Idar Jensen og Petter Pettersen.

– Jeg vil takke Andor for den jobben han har gjort for Hjartøya. Uten han ville det ikke skjedd noe, og huset ville forfalt helt. Nå er vi tross alt kommet ganske langt, sa Henriette Hansen til slutt.

Låvefest
Lørdag 7 Juli kl. 16.- inviterer Hjartøyas Venner alle med på tur til Schønninghuset. Der blir det god gammeldags låvefest.
– Vi starter med veteranbåten “Blomøy” fra Salten Veteranbåtlag fra Langnesvika på Follstranda. Går over til Hjartøya og opp til huset til fots. Her serverer vi fiskesuppe og underholder med trekkspillmusikk, forteller Henriette Hansen som er nyvalgt leder i Hjartøyas Venner.

SE ARTIKKEL

Off

Låvefest


Fatal error: Cannot create references to/from string offsets nor overloaded objects in /var/www/hjartoya.org/public_html/wp-content/plugins/muki-tag-cloud/widget.php on line 230